به گزارش جام جم آنلاین، از یکسو پارلمان اروپا روز پنجشنبه قطعنامهای را علیه کشورمان تصویب کرده که در آن، حمله پهپادی و موشکی بیسابقه ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری را محکوم کرده و خواستار اِعمال تحریمهای بیشتر علیه نهادهای ایرانی شده است!
این قطعنامه هرچند الزامآور نیست اما بهخوبی نشان میدهد کشورهای اروپایی میخواهند شکست خود را در جنگهایی که به راه انداختهاند، از این طریق پنهان کنند.
این قطعنامه که با اکثریت آرا یعنی ۳۵۷ موافق و ۲۰ مخالف به تصویب رسیده، عملیات وعده صادق ایران به اسرائیل و همچنین حملات انجام شده توسط حزبالله لبنان و حوثیها در یمن را قبل و حین این تهاجم محکوم میکند و نقش تهران در آنچه بیثباتسازی خاورمیانه از طریق «شبکهای از عوامل غیردولتی» میخواند را مذمت میکند.
این اتهامزنیها درحالیست که به اذعان صاحبنظران غربی، حمله ایران به اسرائیل، عملا نظم نوینی را در منطقه شکل داده که براساس آن، گروههای نقاومت در محور تحولات قرار میگیرند.
این قطعنامه که در جلسه نهایی پیش از انتخابات آتی اروپا به تصویب رسید، تکرار تقاضای قبلی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی شناختهشده اتحادیه اروپا را در خود دارد و همچنین خواستار اضافه شدن کل حزبالله به این فهرست شده است.
اما این فقط اروپاییها نیستند که شکست خود در برابر تهران را با سیاست تحریم میپوشانند. ایالات متحده نیز تحریمهای بیشتری را علیه ایران صادر کرده که فروش پهپادها و کالاهای ایرانی از جمله استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را هدف قرار میدهد.
همزمان، بریتانیا نیز شش نام جدید مربوط به افراد و سازمانهای بخش دفاعی جمهوری اسلامی را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرده است.
در بیانیه روز پنج شنبه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد جزئیات این تحریمهای جدید آمده است: «ایالات متحده امروز تحریمهایی را علیه ۱۶ نهاد و ۸ فرد وضع میکند و همچنین پنج کشتی و یک هواپیما را به عنوان داراییهای مسدودشده شناسایی میکند که تجارت غیرقانونی و فروش هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) در حمایت از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران و توسعه و تدارکات پهپاد رژیم را تسهیل کرده است.»
وزارت خارجه بریتانیا هم میگوید شش نفر را در ارتباط با تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایران در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
کانادا هم همراه با دیگر بازندگان تحولات اخیر، به راهبرد تحریم علیه ایران پیوسته هرچند به گفته کارشناسان، حجم بالای تحریمهای اعمالی علیه کشورمان در سالهای قبل، اقتصاد ایران را در برابر این استراتژی واکسینه کرده است.
نکته جالب اینجاست که همزمان با قطعنامه پارلمان اروپا و تحریمهای آمریکا، بریتانیا و کانادا، نرخ دلار در کشورمان کاهش پیدا کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت